Apple će vas možda natjerati da čekate još jednu godinu za sljedeći iMac

Za one koji vole mršavu, 24-inčnu iskustvo iMac-a koji je lijepo sjedio na vrhu vašeg stola-nije potreban toranj-možda ćete trebati nastaviti dalje s trenutnom izgradnjom.Vjerodostojni analitičar rekao je čitateljima u nedjelju da čvrsto sjede ako žele više informacija o novoj verziji iMac linije. Analitičar Mark Gurman napisao je u svojoj nedjeljnoj Bloomberg moći na biltenu da Apple koristi spor i stalan pristup ažuriranju svoje iMac serije.Apple je navodno radio na M2 iMac-u već prošlog travnja, navodi se u izvješćima iz vremena.Ipak, čak je i u to vrijeme Gurman rekao da je M3 čip već u radovima i rekao čitateljima da ne očekuju ništa do kraja 2023.

Čini se da vijest znači da proizvođač iPhonea planira preskočiti cijeli čipgeneracija za sljedeću iteraciju svog glavnog uređaja za sve u jednom. Tvrtka nije objavila ažurirani iMac od 2021. godine, kada je izašla s M1 procesorom.Appleu treba duže da najavi nove iMacs u usporedbi s drugom glavnom tehnologijom, ali tvrtka Cupertino od tada je mamu držala na bilo kojem novom izdanju, čak i kad je razvijena snažnija procesora u vremenu od tada.Uz 27-inčni iMac i iMac Pro ukinuti, 24-inčni uređaj ostao je posljednji dugotrajni rad na radnoj površini koji nije MAC Mini, Mac Studio ili Mac Pro.

Kad je pušten, 24-inčni iMac s pogonom na M1 bio je lagan, kvalitetan stroj koji je bio prvi od njegove linije koji je pokrenuo Appleov vlasnički čip.U međuvremenu, osnovni M2 Chip pokreće uređaje poput MacBook Air i MacBook Pro, uređaja koji još uvijek službeno podržavaju jedan vanjski zaslon.Nedavne iteracije na M2 ipak su vidjeli da taj broj raste. Gurman je rekao da je nedostatak ažuriranja djelomično povezano s troškovima, a on nije vidio ništa što bi pokazalo da će biti novi iMac sve dok tvrtka konačno ne predstavi svoj M3 čip, što se ne očekuje do kraja repa togaGodina ili čak 2024. Ipak, očekuje se da će M3 čips biti prilično bežični, s glasinama o 40 jezgara CPU -a i četiri matrice u usporedbi s 10 jezgara M1 i M1 Max.

Preuzeto sa: https://gizmodo.com/apple-imac-m1-m2-m3-chip-release-date-when-desktop-pc-1850109774

administrator