Apple patenti nagovještavaju savijanje iPhonea, zaslon vodopada

Čini se da svake godine dobivamo novo predviđanje da je sklopivi iPhone na putu.Prema nekim novim patentima, dio razloga tog čekanja može biti taj što je Apple istraživao nove načine kako svaki centimetar neuhvatljivog uređaja pretvoriti u ulaznu površinu, čak i kad je presavijen poput školjke.Kao što je AppleInsider prvi put primijetio, američki ured za patente i zaštitni znak u utorak je u utorak odobrio Maker iPhonea nekoliko novih patenata koji nagovještavaju vrlo detaljne mogućnosti unosa za sve buduće Apple uređaje, uključujući, ali ne ograničavajući se na sklopive.Apple je za njih podnio prijavu u travnju prošle godine, ali da ne mislite da je tvrtka samo razmatrala sklopivi telefon, to je samo nekoliko mjeseci nakon što su početni izvještaji spomenuli da je Apple radio na nekom preklopnom iPadu. Patent (koji možete pročitati ovdje) opisuje kako se slojevi osjetnika dodira mogu preklapati vanjskim pločama uređaja.

Prema sažetu patenta, ovi senzori mogu ići ispod staklenog sloja duž prednjeg, dna i zakrivljenih bočnih zidova uređaja.Sve to ukazuje na Apple testiranje značajki koje bi omogućile dodirne ulaze na praktički svaki centimetar površine uređaja.Naravno, opasnost od toga bila bi koliko bi krhka mogla postati, pogotovo što u osnovi znači da ne možete koristiti uobičajeni slučaj telefona bez gubitka nekog ulaznog područja. Patent se također odnosi na omotavanje zaslona oko nekog ili cijelog uređaja, što, čini se, ukazuje da je tvrtka Cupertino istraživala zaobljene bočne zidove kako bi omogućile sposobnost osjetnika dodira. Apple se kreće u smjeru pretvaranja svojih iPhonea u velike, dodirne ploče kojima nedostaje zarez ili praktički bilo koji izraženi ili udubljeni vanjski gumbi.

Patentne reference da se ovi senzori dodirnih zidova mogu koristiti za kontrolu kamere, klizač za glasnoću ili druge klizače za kontrolu svjetline ili kontrasta. Što se tiče zašto bi itko želio dodirne senzore na pozadini, Apple je rekao da bi se između ostalih mogao koristiti u aplikacijama za igre kako bi prikazao radnju, a da pritom ne mora prikriti nijedan dio zaslona.To ima dobar smisao, ali opet postaje pitanje koliko snažno možete napraviti uređaj za sve one ljude s nevjerojatno nespretnim rukama.Zidovi patenta formirani od prozirnih i neprozirnih materijala plastičnih, metalnih ili vlaknastih materijala ili obloga bistrog stakla ili plastike. Appleova patentna referenca na koji način sklopivi elektronički uređaj može postići dio ove dodirljivosti dizajnom školjki.

Uključuje elastomerni materijal koji omogućava da se uređaj savija, s prozirnim senzorima dodira koji su i dalje omogućeni duž zidova uređaja. Tu je i referenca na kućište koje omogućuje da se uređaj presavije jedan ili više puta duž jedne ili više preklopnih osi, ali nije jasno hoće li itko trebati ili čak htjeti preklopiti uređaj više od jednom. Došlo je do nekih neslaganja među visokim analitičarima Apple-a i glasovima može li Apple objaviti nekakav preklopljivi Mac/iPad hibrid do sljedeće godine.Patenti nisu uvijek sjajan pokazatelj onoga što slijedi, ali danas vijesti pokazuju da Apple barem razmatra više sklopive budućnosti.

Preuzeto sa: https://gizmodo.com/apple-patents-folding-iphone-foldable-waterfall-display-1850113750

administrator