Disney treperi jer 2,4 milijuna pretplatnika napušta Disney+

Disney Plus bi stvarno trebao početi razmišljati o promjeni imena u Disney minus.Tvrtka je u srijedu objavila svoj prvi kvartal 2023 rezultata, pokazujući da je tvrtka jedva stekla bilo koju pretplatniku u Sjevernoj Americi, dok je izgubila milijune više promatrača na širem globalnom tržištu. Prema rezultatima, pretplatnici u SAD -u i Kanadi porasli su za samo 200.000 do 46,6 milijuna pretplatnika od listopada do kraja 2022. Čak i uključujući i druge usluge poput Disney+ Hotst AR usluge usredotočene na indijsko tržište, Disney+ je izgubio 2,4 milijuna pretplatnika širom svijeta na svijetuKrajem prošle godine, smanjenje od 1% u odnosu na posljednje tromjesečje.

To je prvi put da je Streaming Service izgubio pretplatnike otkako je 2019. došao na scenu. Pad pretplatnika također je doveo do smanjenja prihoda za Sjevernu Ameriku, a kompanija je zabilježila 2% pad prosječnog mjesečnog prihoda po pretplatniku, s 6,10 na 5,95 dolara.Naravno, nije sve loše.Divizija izravna do potrošača doživjela je 1,1 milijardu dolara gubitaka, što je u odnosu na 500 milijuna dolara u prošlom tromjesečju.

Iako je ista podjela, koja uključuje sve usluge streaminga, također zabilježila porast prihoda od 13% u posljednjem tromjesečju, do 5,3 milijarde dolara, gubici su pripisani „većem gubitku na Disney+ i smanjenju rezultata“ za Hulu i ESPN+. Hulu, koji je u većini u vlasništvu korporacije Disney, doživio je mali udarac u pretplatnika, s 42,8 milijuna na 43,5 milijuna za svoju uslugu streaminga. Tvrtka je tvrdila da su rezultati za Disney+ nastali zbog većih troškova programiranja i proizvodnje, iako je to donekle nadoknađeno većim prihodima od pretplate.Ukupna operacija tvrtke i dalje je zabilježila povećanje prihoda od 8% u odnosu na godinu, ali s povećanjem izvornog sadržaja koji košta više novca, tvrtka je odmah počela opisivati kako će smanjiti troškove.Već možete pogoditi kuda to ide.

Riješi se s plati kašalj. G/O Mediji mogu dobiti savjetovanje o ovisnosti o proviziji Savjesno zdravlje dostupno za sve, Safe Haven daje prioritet vašim potrebama fleksibilnim i individualiziranim liječenjem zlouporabe droga, posebno ovisnošću o opioidima i alkoholu.Započnite u sigurnom Haven Health, Izvršni direktor Disneya Bob Iger, koji se nakon dvogodišnjeg odsustva prošlog studenog vratio u Kuću Mousea, rekao je tijekom svog poziva s investitorima da tvrtka planira otpustiti 7000 globalnih osoblja u cijeloj tvrtki, 3% svoje radne snage.To je u nastojanju da zaradi ušteda troškova u iznosu od 5,5 milijardi dolara u cijeloj tvrtki, iako je nejasno na koji će odjeli biti najviše pogođeni.Za te uštede, 3 milijarde dolara bit će smanjene na Disneyjevom proračunu za potrošnju sadržaja.

Ne donosim ovu odluku olako, rekao je Iger investitorima na poziv.Imam ogromno poštovanje i uvažavanje talenta i predanosti naših zaposlenika širom svijeta, i na umu mi je osobni utjecaj tih promjena. Iger je rekao da će se tvrtka usredotočiti na svoje glavne marke kao što su Marvel, Pixar i Star Wars.U međuvremenu, dodao je da će njihov opći sadržaj zabave biti agresivno kurirano.To bi se moglo protumačiti kao Disney, nose više Hulu sadržaja umjesto svojih franšiza kruha i maslaca.

Iako nije nedostajalo tehnoloških i medijskih kompanija koje su odlučile otpustiti zaposlenike, a pritom su navodeći teško ekonomsko okruženje, posebno su se streaming usluge borile da ostvare profit.Prošle godine Disney je povećao cijene na pretplatama na Disney+ i Hulu, dodajući novu razinu temeljenu na oglasima glavnoj platformi za streaming tvrtke.ESPN+, koji je također u vlasništvu Disneya, također je vidio kvrgu cijena. Iger je rekao investitorima da trebaju staviti usluge streaminga na put ka stalnom rastu i profitabilnosti, istovremeno smanjujući troškove.Pa naravno.

Ali to je lakše reći nego učiniti. Više se tvrtki žalilo koliko se novca čini da se spaljuje u tekućim ratovima za strujanje.Prošle godine Warner Bros. Discovery najavio je planove za kombiniranje svoje HBO Max usluge zajedno s Discovery+, navodeći ekonomske pritiske.Ovaj tjedan, prema izvješću Wall Street Journala, navodeći se na neimenovanim izvorima, tvrtka je od tada odlučila da Discovery bude odvojeno, ali uključuje više sadržaja potonjeg unutar HBO platforme.

Sada Paramount na sličan način razmišlja o spajanju Showtime i Paramount+. I ide mnogo gore za ostale platforme za streaming.Platforma za Streaming Peacock Streaming NBC Universal izgubila je u prošlom tromjesečju milijardu dolara, a tvrtka planira prikupiti svoj besplatni sloj temeljen na oglasima kako bi nadoknadio dio tog nedostatka.

Preuzeto sa: https://gizmodo.com/disney-espn-hulu-layoffs-marvel-bob-iger-1850093319

administrator