EU kaže da Twitter nije dovršio zadatak domaćih zadataka

Dužnosnici EU -a danas izdvajaju Twitter nakon što je izvješće tvrtke o ulozi dezinformacija na svojoj platformi nedostajalo konkurencije poput Googlea i Meta.

Twitter sada ima do srpnja da dostavi ažurirano izvješće EU.

EU je službeno predstavio Centar za transparentnost, što je zbirka izvješća nekoliko različitih tehnoloških kompanija koje su potpisale Kodeks prakse 2022.

o dezinformacijama kao dio opredjeljenja EU -a za borbu protiv dezinformacija i dezinformacija na mreži.

Izvješća, podnesena od tvrtki poput Googlea, Meta, pa čak i poput Adobea, nacrtaju kako svaka tvrtka donosi Kodeks prakse na dezinformacijama na njihovim platformama.

EU je bila prilično zadovoljna izvješćima primljenim od većine tvrtki – osim za Twitter.

Prema EU -ovom tisku, dok je Twitter ispunio rok za podnošenje, izvješće tvrtke kratak je podaci i nemaju informacije o tome kako Twitter činjenica provjerava podatke na svojoj web stranici.

Twitter sada mora ponovno poslati izvještaj ovog srpnja, s potpunim informacijama o tome kako tvrtka implementira Kodeks prakse o dezinformacijama.

Današnja izvješća označavaju korak u borbi protiv internetskih dezinformacija.

Ne čudi što se stupanj kvalitete uvelike razlikuje prema resursima koje su tvrtke dodijelile ovom projektu , rekao je u izjavi Thierry Breton, povjerenik EU -a za unutarnje tržište.

U interesu je svih potpisnika da se pridržavaju svoje obveze da u potpunosti implementiraju Kodeks prakse protiv dezinformacija, u iščekivanju obveza prema Zakonu o digitalnim uslugama.

Twitter nije odmah vratio Gizmodoov zahtjev za komentar o tom pitanju.

Sada kada je Twitter promijenio ruku izvršnom direktoru Elonu Musku, čini se da se tvrtka manje usredotočila na borbu protiv dezinformacija, a više na uvođenje beskorisnih UX ažuriranja.

Nedavno su korisnici primijetili da Twitter testira prekomjernu i nepotrebnu značajku tvita od 4000 znakova.

Dezinformacije, u međuvremenu, nastavlja s bijesnom platformom-nakon što je Musk-ova kupnja Twittera zatvorena krajem listopada, tvrtka je odmah uklonila svoju politiku dezinformacija Coidd-19.

Unatoč tome, povijest dezinformacija na Twitteru duga je jedna koja je prethodila Muskovu vlasništvo.

Preuzeto sa: https://gizmodo.com/twitter-disinformation-elon-musk-misinformation-1850093124

administrator