OpenAi kaže da neće ukrasti podatke onih koji koriste svoj novi API za obuku chatgpt

OpenAi, proizvođači Dall-E 2 i chatgpt, praktički su postali kretanje tehnološkog svijeta za implementaciju AI.U srijedu tvrtka najavljuje da programerima olakšava zaglavljene modele velikih jezika niz cijev svake aplikacije i web mjesta koja to žele.Ali više od toga, želi obavijestiti bilo koju tvrtku koja završi pomoću svog novog plaćenog sustava da neće koristiti svoje podatke za obuku svog AI modela.Uostalom, to je ono za nas ostale. Tvrtka je objavila da objavljuje svoj chatgpt API pod nazivom GPT-3.

5-Turbo.Ovaj je novi model znatno jeftiniji od prethodnog API-ja za svoj GPT-3 LLM model, a programeri dobivaju pristup ažuriranjima dok idu dalje.Nova stabilna verzija chatgpta trebala bi biti objavljena u travnju, navodi tvrtka. Ovaj je potez već bio jasan onima koji su čitali nedavnu primjenu Snapchatovog sustava njegovog sustava My AI u njegovu aplikaciju.Propušteni podnesci proizvoda Ljevaonica OpenAi-a pokazao je da Turbo košta oko 78 000 USD za tromjesečnu obvezu ili 264 000 1-godišnju pretplatu.

Gotovo je 10 puta jeftiniji od prethodnog modela Davinci.OpenAi također čini svoju drugu iteraciju svog šaptanog AI dostupnom u API-ju, što će omogućiti Devsima da pristupe tvrtkinom govoru u tekst transkripciji i prijevodu AI. Ali što to znači za sve one usluge koje su pokušale neslužbeno uključiti chatgpt, jest da sada mogu službeno ući u akciju AI, a zatim naplatiti korisnike za privilegiju.Učinkovito, svaka tvrtka vani s nekoliko tisuća pri ruci može se otvoriti za sve uporabe AI, kao i neobičnosti i izravnih dezinformacija koje može pružiti. A oni koji plaćaju ne dobivaju samo pristup chatgpt -u kako bi ga implementirali u sve vrste programa, također dobivate obvezu da se podaci poslani putem API -ja više neće koristiti za obuku velikog jezičnog modela, osim ako, naravno, oni naravnoOPT IS.

Izvršni direktor Sam Altman ponovio je ovu točku u tvitu u srijedu. G/O mediji mogu dobiti proviziju 98% popusta 2023 kompletnog python certifikata za bootcamp paket dolazi s dvanaest različitih tečajeva koji se sastoje od ogromnog broja lekcija, a svaki će vam pomoći da saznate više o samom Pythonu, a može vam se pristupiti kad želiteI koliko god često želite zauvijek, čineći ga idealnim za učenje nove vještine.Kupite za 40 dolara od StackSocial, Bilo koji podaci OpenAi primljeni prije 1. ožujka možda su se koristili za poboljšanje ako se kupac prethodno nije odlučio za dijeljenje podataka, navodi se u stranici Uvjete usluge.Tvrtka zadržava podatke API -ja 30 dana kako bi identificirala bilo kakvu zlouporabu i zlouporabu, a OpenAi i izvođači imaju pristup tim podacima za to vrijeme.

Redovni korisnici chatgpt -a mogu i dalje očekivati da će Openai koristiti svoje podatke za osposobljavanje svog AI. Vjerujemo da AI može pružiti nevjerojatne mogućnosti i ekonomsko osnaživanje svima, a najbolji način da se to postigne je omogućiti svima da se grade s tim, napisala je tvrtka u svom najavljivanju.Pored toga, tvrtka je obećala da će raditi na smanjenju kvarova kako bi njegovi korisnici mogli nastaviti hraniti chatgpt sve svoje upute, upiti i ruminacije upisane u chatbot. Izvršni direktor Sam Altman želi postati kralj AI -ja, unatoč tome što chatgpt nije bio nigdje blizu realiziranog, Chatgpt je već izuzetno popularan, nakon što je do siječnja dosegao 100 milijuna aktivnih korisnika.Tvrtka Internet Analytics SličnaWeb izvijestila je u utorak da je chatgpt još popularniji od Binga s vlastitim AI, iako Microsoftova usluga uključuje OpenAi -ovu tehnologiju.

Naravno, Bing-ov novi AI još uvijek je ograničen samo na odabir korisnika kroz sve širi pregled, ali promet na chatgpt-ovu web domenu porastao je za 83% u prvih 25 dana veljače u odnosu na siječanj.Bing bi imao sreću da u tako malo vremena dobije isti napredak u prometu, pogotovo jer je nedavno otklonio svoje AI -ove mogućnosti. Ovim potezom OpenAi se sada pozicionira kao glavnu korporativnu silu za sve AI razvoj.Naravno, tvrtka još uvijek ima javni osjećaj da je samo mali startup koji se bori u rovovima kako bi napravio nevjerojatne proboje u tehnologiji.To jednostavno više nije slučaj.

Chatgpt je u studenom prošle godine objavljen koža zuba, kao što su kasnije priznali programeri.Prije samo tri mjeseca, izvršni direktor Openai -a Altman je tweetao Chatgpt je nevjerojatno ograničen, ali dovoljno dobar u nekim stvarima da stvori zabludu dojam veličine. Stvari se jednostavno ne mijenjaju tako brzo u samo tri mjeseca, a ne tehnologijom ove veličine i složenosti.Altman je jučer tvitnuo da chatgpt ima ambiciozan plan puta i da je inženjerstvo u uskocu.Ovo bi moglo biti alarmantno za ljude koji još uvijek čekaju da tvrtka istinski nadogradi svoj sustav strojnog učenja, tako da je mnogo manje vjerojatno da će izbiti neistine.

Ali nije važno, jer bilo koja tvrtka dovoljno velika da joj priušti sada može službeno pristupiti ovoj tehnologiji. Altman ima na umu druge stvari, uključujući njegove široke i nevjerojatno nejasne ciljeve za stvarnu umjetnu inteligenciju, a ne ove male modele strojnog učenja.Na blogu iz prošlog tjedna Altman je napisao da želi da pravi umjetna opća inteligencija ili AGI bude veliki multiplikator sile za ljudsku domišljatost i kreativnost.Naravno, AGI ne postoji izvan područja znanstvene fantastike, ali čak i ovdje govori o sporoj uvođenju kako bi izbjegao toliko poremećaja u društvu.Tvrtka nije uzela ovaj takt svojim puštanjem i popularizacijom LLMS -a.

Stručnjaci su brzo razdvojili Altmanove grandiozne dizajne na AI.Profesorica Sveučilišta u Washingtonu Emily Bender, koja se specijalizirala za računalnu lingvistiku, rekla je da je Altman tretirao strojno učenje kao da je magija. U postu na blogu Michaela Atlesona, odvjetnika saveznih trgovinskih povjerenika za Odjel za reklamne prakse agencije, čini se da bi vladina agencija podrazumijevala da bi kompanije trebalo malo oklijevati da podnese čudesne tvrdnje o sposobnostima AI poput velikih jezičnih modela. Atleson je napisao: Ako nešto pođe po zlu-možda ne uspije ili donosi pristrane rezultate-ne možete samo kriviti programera treće strane tehnologije.I ne možete reći da niste odgovorni jer je ta tehnologija crna kutija koju ne možete razumjeti ili niste znali kako testirati.

, Čak i uz ovaj API, tehnologija koja stoji iza chatgpta ostat će crna kutija.Poznavajući sklonost Tech -a da preskoči punu silu na druge kontroverzne tehnologije poput Blockchaina i Crypto -a, malo je šanse da će svaka regulatorna prijetnja zaustaviti naše nove AI nadmoć.

Preuzeto sa: https://gizmodo.com/open-ai-chatgpt-api-bing-google-ai-1850174901

administrator