Teslini radnici autopilota kažu Elonu da se žele udružiti

Danas su radnici Tesla autopilota u gigafactory kompaniji u Buffalu, New York, službeno započeli sindikalni pritisak pismom menadžmentu, službeno najavljujući svoju ponudu za udruživanje. Prema izvješću Bloomberga, zaposlenici koji stoje iza sindikata poslali su danas e -poštu Elonu Musku i Management -u.Zaposlenici rade na Teslinom projektu Autopilot i tvrde da tvrtka aktivno prati ključeve kako bi procijenila koliko dugo zaposlenici troše na razne radne zadatke, za koje su neki zaposlenici rekli da ih Bloomberg sprečava da naprave pauze u kupaonici.Sindikat se zalaže za bolju plaću, sigurnost posla i zaštitu da se tvrtka neće osvetiti članovima sindikata. Tesla je pokazao da se, kao tvrtka, ističe među ostalim u industriji, napisala je Tesla Workers United na svojoj web stranici.

„Kao radnici, ponosni smo što doprinosemo tome.Organiziramo sindikat, s radnicima United Upstate New York, koji izgleda jednako inovativno kao i tvrtka za koju radimo i izgraditi još više suradničkog okruženja koje će ojačati tvrtku. , Tesla i Tesla Workers United nisu odmah vratili Gizmodoov zahtjev za komentar. Navodno Buffalo Gigafactory ima 800 analitičara autopilota koji identificiraju predmete na slikama s kamera za vozila, što pomaže softveru da prepozna prepreke na cesti.Plaća počinje od 19 dolara po satu prema Bloombergu, ali radnici osjećaju pritisak da rade što brže i što brže mogu, što se nadaju da će sindikat moći suzbiti.

Vjerujem u Teslu, našu misiju i posao koji radim u tvrtki, rekla je Zahra Lahrache u izjavi poslanoj e -poštom Gizmodou.Lahrache radi u Teslu već 5 mjeseci i dio je Buffalove Tesline radnike Uniteda.Koliko volim svoj posao, može se osjećati vrlo odvratno žive plaće za plaću kada radim za jednu od najuspješnijih tvrtki na svijetu, i zato ostvarujem svoje pravo na udruživanje.Vjerujem da će ovo pomoći u podizanju ne samo radne snage, već i same tvrtke. , Tesla i izvršni direktor Elon Musk u prošlosti su glasno bili protiv sindikata.

Musk – apsolutist slobodnog govora – ima takvu vjeru da plaća i tretira svoje zaposlenike da je pozvao United Auto radnike da održavaju glasanje za udruživanje tvornice tvrtke u Fremontu u Kaliforniji.Tesla se u prošlosti navodno osvetio naporima sindikata, primjerice kada je tvrtka kažnjavala zaposlenike zbog nošenja odjeće za sindikat i upućivala je da ne govore o svojim plaćama. Tesla se do sada uspio oduprijeti naporima udruženja, ali Buffaloovi Teslini radnici United – ako uspije – bio bi prvi. Ažuriranje 14. veljače 9:49.

Preuzeto sa: https://gizmodo.com/tesla-self-driving-car-autopilot-elon-musk-union-1850111874

administrator